Aanvullingen op de Workshop TMPGEnc DVD Author

Een aantal beperkingen van TDA die in de Workshop worden genoemd zijn wel te omzeilen. Maar daarvoor moet je in de meeste gevallen gebruik gaan gaan maken van andere programma's. Soms moeilijk, soms makkelijk. En dan kun je je afvragen of je niet toe bent aan een geavanceerder authoring programma.
In dit addendum, dat zo af en toe aangevuld zal worden, probeer ik oplossingen aan te dragen voor de beperkingen van TDA.
Misschien staat er voor jou net de aanwijzing bij voor iets dat je absoluut opgelost zou willen hebben.

Toch eigen knoppen
In de workshop heb ik vermeld dat het niet mogelijk is gebruik te maken van eigen thema's. Zo zou je ook tevreden moeten zijn met de knoppen voor Play All, Vorige en Volgende etc. Maar dat hoeft niet.
Klik op zo'n object en je krijgt de keuze deze een andere inhoud te geven. Je kunt dan bijvoorbeeld een 'eigen' afbeelding aan zo'n object toekennen.
Misschien heb je ergens een verzameling afbeeldingen met bruikbare knoppen, maar je kunt natuurlijk ook zelf één ontwerpen in een tekenprogramma.

Routing
De navigatie tussen Tracks en Chapters wordt geheel door TDA geregeld. Toch is hier zelf, nadat TDA de compilatie heeft gemaakt, iets aan te wijzigen.
In mijn Workshop DVD-lab is een hoodstuk toegevoegd met aanwijzingen hoe je met behulp van IfoEdit (http://www.ifoedit.com) de navigatie voor volgende/vorige (next/previous) zelf kunt bepalen.
Op mijn website staat bij het onderdeel 'Bijdragen van Anderen' een bijdrage van Ton Brouwer (17/12/04) hoe je met behulp van IfoEdit een 'Play All' knop kunt maken.
Toepassing van deze technieken moet je in staat stellen de navigatie tussen de Tracks en de Chapters geheel naar eigen wens in te vullen.
Het programma PGCEdit (http://home.tiscali.be/debie.roland/pgcedit/) is wellicht een goed alternatief voor IfoEdit.


december 2004
Johan de Jong