Handige Software

Is er een 'dode' link? laat het mij svp weten.

DVdate (Freeware). Een handig programma voor het converteren van PAL <-> NTSC, DV-AVI type 1 naar type 2 en vice versa, tonen van date/timecode en nog een aantal handige trucjes.
Kijk dan meteen ook even naar de andere Freeware programma's van dezelfde maker. O.a. CaptureFlux is heel interessant (bijv. capturen via Firewire met de date/time stamp in de capture opgenomen).
PVAStrumento (Freeware). Dit progje is bijzonder sterk in het herstellen van mpeg bestanden. Met name waar het synchronisatie problemen betreft.
ReJig (Freeware). Wat DVDShrink doet met DVD's (VOB), dat doet ReJig met een mpeg bestand. D.m.v. transcoding i.p.v. re-encoding kleiner maken. Heel handig als je mpeg bestand net iets te groot is voor een (S-)VCD of DVD.
Mpeg2Schnitt (Freeware). Eenvoudig en snel knippen in mpeg2 bestanden zonder dat deze gehercodeert moeten worden.
Cuttermaran (Freeware). Eenvoudig en snel knippen in mpeg2 bestanden zonder dat deze gehercodeert moeten worden.
DVDShrink (Freeware). Voor het kopieren van DVD9 naar DVD5. Maar ook heel handig voor het verkleinen van een eigengemaakte DVD Video Image. Geëncodeerd op een te hoge bitrate? Nogmaals encoderen is niet nodig. Gewoon de (te grote) Image maken en dan met DVDShrink passend maken voor een DVD 5. Voor uitleg van DVDShrink, zie o.a. http://www.mrbass.org/
X2CD (http://www.x2cd.net), een erg handig programma om o.a. muziek van een DVD om te zetten naar wav of mp3. Deze kunnen dan op een gewone AudioCD worden gebrand.
SUPER, een freeware Super converter om nagenoeg ieder formaat video of audio te converteren.
MPEG Streamclip, MPEG Streamclip lets you play and edit QuickTime, DV, AVI, MPEG-4, MPEG-1; MPEG-2 or VOB files or transport streams with MPEG, PCM, or AC3 audio. MPEG Streamclip can export all these formats to QuickTime, DV/DV50, AVI/DivX and MPEG-4 with high quality encoding and even uncompressed or HD video.

PgcEdit (http://home.tiscali.be/debie.roland/pgcedit/), een zeer kracchtige IFO editor.
Super DVD Ripper (http://www.dvdtodivx.net), een erg handig programma om o.a. gedeeltes van een DVD om te zetten naar DIVX AVI files of MPEG1 MPEG2 files. Super DVD Ripper kan DVD naar VCD of SVCD kopieren.

counterpal7.zip Studio project om een 'Counter' te maken (in PAL formaat). Voor Studio versie 7 (en hoger)
counterpal.zip Counter voor Studio versie 8 (en hoger)
counterpalblue.zip Counter voor Studio versie 8 (en hoger) in het blauw
counter_s10.zip Counter voor Studio vanaf versie 10.6.
VToolBox0110.zip VToolBox v1.1, een bijzonder handige tool om clips te draaien, achterwaarts te laten lopen (incl. geluid) en om één of meer overlays (Picture in Picture) te plaatsen. Zie ook het artikel van 14/03/03.
VideoMach (http://www.gromada.com), allerlei effecten in één programma. Zelfs 'backwards' behoort tot de mogelijkheden. Zie ook: Bijdragen van anderen.
DV Time Stamp. De datum/tijd code van je DV-AVI capture opnemen in je AVI bestand.

DVIO (http://www.carr-engineering.com/dvio.htm), rechttoe rechtaan capturen/schrijven van/naar firewire zonder poespas.
WinDV (http://windv.mourek.cz), hetzelfde als DVIO, maar dan ook nog met preview en de mogelijkheid in scenes te capturen.
AMCap (http://noeld.com/programs.asp?cat=video), nog zo'n handig klein captureprogramma. Met deze kun je zowel analoog als via firewire capturen. Een handige extra is dat je hiermee je video vanaf je camera (nagenoeg) full-screen op je monitor kunt weergeven. De laatste Freeware versie kun je hier downloaden.
En op dezelfde site vind je DVAPP. Nagenoeg dezelfde tool maar dan voor een digitale camera. Hiermee kun je de camera ook besturen.

Free DCE (http://www.mediachance.com), Digital Camera Enhancer, besproken in mijn artikel van 25/11/2002.
ImageN (http://www.pixoid.com). Het is freeware. Het is klein. Het heeft vele opties om een digitale opname te optimaliseren. Het heeft veel filters en mogelijkheden zoals je die ook in de menu's van o.a. PaintShopPro en Photoshop kunt vinden. Kan gebruik maken van plug-ins van Photoshop. Kan in batch werken. Heeft een browser. Kortom, een heel handig programma. Wellicht als alternatief voor DCEnhanger, besproken in mijn artikel van 25/11/2002.
Bitratecalc.zip Een handige Bitrate Calculator. Gevonden via http://www.dvdrhelp.com
BitCalc110.ZIP Een handige Bitrate Calculator. Gemaakt en ter beschiking gesteld door Mark Hamilton, een enthousiast DVD-lab gebruiker.
DVD Tray player Pro Een kleine, maar uiterst handige DVD speler. Uitermate geschikt om tussentijds je compilaties van DVD-lab uit te proberen en te analyseren. Gemaakt en ter beschiking gesteld door Mark Hamilton, een enthousiast DVD-lab gebruiker.

Naar Top