VideoHobbyist


Zoals je vast al wel hebt ontdekt is deze site al geruime tijd niet meer bijgewerkt.
De interesse in videobewerken is wat mij betreft enigszins afgenomen.
Wel volg ik de ontwikkelingen nog steeds op de voet maar erg actief ben ik niet meer.
Filmen en bewerken heeft nog nauwelijks een plaats in mijn leven en is verdrongen door andere hobby's, met name actief sporten.
De inhoud van deze site blijft wel bestaan. Uit de statistieken blijkt dat de artikelen en workshops nog heel veel worden gelezen. Hoewel niet meer actueel zijn heel veel onderwerpen nog steeds interessant. Immers, aan de basisbeginselen van het videobewerken en maken van DVD's verandert niet heel veel.
Dat geldt ook voor Pinnacle Studio. Hoewel dit programma steeds meer mogelijkheden biedt en is gemoderniseerd is de interface nog net zo intutief en gebruikersvriendelijk als enige jaren geleden.

Dus, voorlopig geen nieuwe artikelen en workshops van mijn hand maar ik heb altijd ruimte voor bijdragen van anderen.

Deze site bestaat sinds november 2002 en is eigenlijk een archief voor mijzelf en een gemakkelijk toegankelijk medium voor anderen die daar ook gebruik van willen maken.
Veel plezier gewenst met het lezen van de artikelen en de workshops. Ik hoop dat deze er aan bijdragen dat de videohobby de voldoening geeft die je er van verwacht.
Assisted by
EditPlusJohan de Jong.
Je kunt mij regelmatig tegenkomen in de nieuwsgroep nl.hobby.video (nickname: JoJo).
Dat is de plek waar ik het grootste deel van mijn kennis vandaan haal.
Laatste wijziging: 16 juni 2010

 Wijzigingen, nieuwe artikelen etc.:

07/02/08 Combineren van 16:9 en 4:3 DV-materiaal (door Gerrit van Schaik bij de 'Bijdragen van Anderen')
23/10/06 Samengestelde effecten op het Overlay-spoor (Studio 9/10 Plus)
20/10/06 HDV - wat is en wat kan ik met High Definition Video (door 3POINT bij de 'Bijdragen van Anderen')
07/10/06 Workflow - Van Capture tot DVD

 In de planning:

Ik heb altijd zoveel in de planning maar er komt helaas zelden wat van. Zo was ik van plan iets over Video de Luxe Plus 2006 van Magix te schrijven en nog wat dingen over DVD-lab en over Studio 10 en over nog een aantal dingen.
Om nu te zeggen dat het mij aan tijd ontbreekt is een zwak excuus maar het is wel enigszins waar. Dat gebrek aan tijd wordt o.a. veroorzaakt door de tijd die ik aan een sport besteed welke ik gelukkig nog enigszins kan beoefenen. De rest van mijn vrije tijd gaat op aan mijn gezin en wat ik dan nog overhoud is te weinig om ook nog eens artikelen te gaan schrijven. Ik kan dan de energie ook niet meer opbrengen. Zelfs een aantal projecten waar ik al een jaar mee bezig ben blijven maar liggen.
Anyway, het gaat er wel weer van komen. De inspiratie en wilskracht komen wel weer terug. In de tussentijd blijf ik gewoon meelezen en meeleren in de diverse forums en als iemand een leuk onderwerp aandraagt, al dan niet volledig uitgewerkt, dan sta ik daar altijd voor open. Er is altijd wel een plekje op mijn website beschikbaar.

 Nieuwtjes:

01/02/08 DVD-lab PRO 2.5 is uit. Voor de liefhebber die alles uit zijn DVD's wil halen zeker de moeite waard.
Alle nieuwe 'features' kun je lezen via de link: http://articles.mediachance.com/archives/17
Volg de laatste ontwikkelingen op http://www.mediachance.com/dvdlab/historypro.html
Is de Pro versie je net iets teveel van het goede en heeft DVD-lab Standaard net iets te weinig, dan is de Studio versie iets voor jou. Lees meer op http://www.mediachance.com/dvdlab/dvdlabstudio.html.
17/11/06 Pinnacle Studio versie 10.7 update is uit. Zie http://www.pinnaclesys.com/.

Naar Top

WeBBuddy Website Monitor