18 juni 2005, de eerste JR-Video forumdag is een feit (en een succes).

Kees, Theo en Marcel, enorm bedankt. Het was perfect georganiseerd.
Ondanks de verre reis vanuit Leeuwarden naar Steenbergen was het de moeite waard.
Een gevarieerd aanbod aan onderwerpen stond garant voor een boeiende en leerzame dag.
Natuurlijk willen de deelnemers aan deze dag al hetgeen hun is voorgeschoteld gaan toepassen op hun eigen projecten maar alle technieken zijn vast niet helemaal in het geheugen blijven hangen.
Daarom zijn de hand-outs online beschikbaar gesteld op de website van Jos Roijakkers zodat het allemaal nog eens rustig nagelezen kan worden.
Het materiaal is te vinden op de website van Jos Roijakkers. De rechtstreekse link is deze.

Mijn eigen presentatie had als onderwerp 'Switched Menus'. Het behandelde een techniek welke ik geleerd heb via de forums van DVD-lab en die ik speciaal voor deze forumdag heb toegepast in Pinnacle's Studio. Kijk maar op mijn pagina met Workshops, daar staat de methode stap voor stap uitgelegd.

Ik heb de presentatie met heel veel plezier gedaan. Eerst was ik toch wel behoorlijk zenuwachtig (daar heeft vast niemand wat van gemerkt... toch? ;)) maar het lukte uiteindelijk wel aardig denk ik. Tja, zo vaak sta ik niet voor 100 mensen te spreken. Als ik mij goed herinner dan was dit zelfs de eerste keer ;).
De mij gegunde tijd was eigenlijk veel te kort. Ik heb daardoor een heel groot deel van mijn verhaal niet kunnen vertellen. Maar dat staat uiteraard allemaal wel in de workshop.

De boekjes (geprinte versie van de workshop) die ik had meegenomen, gingen als zoete broodjes over de toonbank. Ik had nog wel veel meer mee kunnen brengen maar ja, ik had verwacht dat iedereen toch wel het PDF bestand van mijn site zou gaan downloaden en zelf gaan uitprinten. Blijkbaar spreekt zo'n kant en klaar boekje toch meer tot de verbeelding. Of ik had toch iets meer dan alleen de kostprijs moeten vragen ;) Zonder dat ik het in de gaten had waren opeens alle boekjes verdwenen. Ik was nog van plan een aantal mensen er één te geven maar ze waren opeens op.
Ik had niet gedacht dat er zoveel interesse voor het onderwerp zou zijn. De belangstelling tijdens en na de presentatie en de gretige aftrek van de boekjes deden mij erg goed. Het was overduidelijk dat het onderwerp toch erg aansprak. Ik had dus blijkbaar een goede keuze gemaakt en ik hoop dan ook dat deze workshop er toe bijdraagt dat men met veel plezier hele mooie DVD-menu's zal gaan maken.

Deze forumdag is absoluut voor herhaling vatbaar en als dat gebeurt dan zal ik zeker alles in het werk stellen om weer acte de présence te geven met als het even kan een nog mooiere workshop.

Johan de Jong
juni 2005